Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Керівник криптовалютної біржі, що зазнала краху, захищався у суді за допомогою калькулятора

10:37 am, 16 Вересня, 2023

Колишній генеральний директор збанкрутілої біржі Mt. Gox Марк Карпелес розповів про свій досвід перебування у в’язниці та захисту себе у суді, порівнявши це з ситуацією колишнього генерального директора FTX Сема Бенкмана-Фріда.

Екскерівник FTX намагається вийти з в’язниці, щоб підготуватися до майбутнього суду, посилаючись на поганий інтернет. Втім, за словами Карпелеса, Бенкман-Фрід надто вибагливий. «Коли мене заарештували у 2015 році, найбільшою обчислювальною потужністю, яку я мав, був простий калькулятор», — написав Карпелес у пості на платформі X.

У 2015 році Карпелеса двічі арештовували за підозрою у привласненні майже $3 мільйонів коштів клієнтів Mt. Gox. Карпелес врешті-решт вийшов на волю під заставу за допомогою "маленького калькулятора", який він купив у тюремному магазині. Зрештою з нього були зняті всі обвинувачення.

"Я провів у досудовому ув'язненні загалом 11 місяців і 15 днів, не мав доступу до жодних доказів упродовж 7-8 місяців", - сказав ексдиректор Mt. Gox.

«Я витратив близько $ 120, щоб купити найкращий калькулятор, який був у магазині. Він міг додавати, віднімати, множити і ділити», — пояснив Карпелес. Завдяки калькулятору і величезній роботі, виконаній адвокатами, з Карпелеса були зняті всі звинувачення в розтраті коштів і зловживанні довірою.

Коментар Карпелеса з’явився через кілька днів після того, як адвокати Бенкмана-Фріда подали клопотання про його звільнення з в’язниці, стверджуючи, що поганий доступ до інтернету є значною перешкодою для підготовки до майбутнього судового процесу. Суддя окружного суду Льюїс Каплан відхилив клопотання про тимчасове звільнення 12 вересня, заявивши, що поганий доступ до інтернету не є достатньою підставою для звільнення.

Наразі Бенкману-Фріду висунуто 12 кримінальних звинувачень, які будуть розглянуті на двох судових процесах, запланованих на 2 жовтня 2023 року та 11 березня 2024 року. Він не визнав себе винним за жодним пунктом обвинувачень.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,349.12

2.86%

ETH

$2,972.53

1.15%

BNB

$597.46

0.27%

XRP

$0.51

1.19%

SOL

$149.90

3.18%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше