Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Науковці назвали головну причину провалу історичної місії на Місяці

6:20 pm, 27 Лютого, 2024

Місячний модуль «Одіссей» зазнав невдачі при посадці на поверхню Місяця, опинившись на боці. Це скоротило його робочий час до п’яти днів.

Місія «Одіссей», яка мала стати першою за останні 50 років, завершилася раніше через несподівану проблему. Як виявилось, інженери не вимкнули запобіжник на лазерних дальнометрах, що призвело до некоректної посадки.

Компанія Intuitive Machines, яка розробила модуль, визнала, що відмовилася від передпускових тестів системи, щоб заощадити час і кошти. Це рішення призвело до відмови дальномерів.

Помилка виявлена за кілька годин до посадки, змусила диспетчерів імпровізувати. «Одіссей» зачепився за нерівності місячної поверхні і опинився на боці.

Це положення ускладнило отримання сонячного світла сонячними панелями і зв’язок з Землею. Попри це, інженери збираються збирати дані до останнього.

Місія «Одіссей» мала стати історичною подією не лише тому, що «Одіссей» став першим приватним апаратом, який здійснив посадку на Місяць, але й тому, що він міг стати першим американським апаратом, який здійснив м’яку посадку на Місяць з часів програми «Аполлон» у 1972 році.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$60,798.13

-2.58%

ETH

$2,913.55

-3.36%

BNB

$584.72

-1.63%

XRP

$0.50

-3.57%

SOL

$146.57

-0.65%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше