Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Вчені підрахували вартість колонізації людством Місяця

6:33 pm, 28 Березня, 2024

Космічна індустрія націлена на створення перших людських колоній на Місяці, залучаючи до цього завдання як державні космічні агентства, так і приватний сектор. Основною метою є перетворення Місяця на позаземну базу для подальшого освоєння космосу.

Журналісти видання «Економічна правда» підрахували, скільки коштів потрібно на реалізацію амбітних планів людства з колонізації Місяця.

Створення місячних баз передбачає зведення житлових комплексів, наукових центрів, енергостанцій та заводів для обробки корисних копалин. Особлива увага приділяється воді, яка є на Місяці, що дозволить отримувати кисень для дихання та водень для ракетного палива. Також на Місяці існує потенціал для видобутку гелію-3 та рідкісних металів.

Полярні регіони Місяця з їх вічним світлом та тінню вважаються ідеальними місцями для розміщення сонячних електростанцій та наукових дослідницьких баз. Окрім того, унікальні умови на зворотному боці Місяця дозволяють розміщувати там телескопи для глибокого космічного дослідження без впливу земної атмосфери.

За оцінками фахівців, колонізація Місяця обійдеться в суму з десятьма нулями, тоді як тривале перебування астронавтів на Місяці може коштувати близько $ 100 мільйонів на добу. Програма Artemis від NASA, яка планує доставити людей на Місяць до 2025 року, має бюджет у $ 95 мільярдів.

Успіх місій на Місяць залежатиме від ряду інноваційних технологій, таких як кріогенні двигуни, ядерні реактори, сонячні панелі, 3D-принтери та системи штучного інтелекту. Наразі вже розроблені скафандри нового покоління для астронавтів, які невдовзі відправляться на Місяць, а також концепти місячних колоній, що демонструють майбутнє людства на цьому супутнику Землі.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,627.61

0.28%

ETH

$3,306.25

1.61%

BNB

$605.71

1.66%

XRP

$0.52

-0.25%

SOL

$141.25

0.11%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше