Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Науковці з Китаю та росії побудують на Місяці ядерний реактор без участі NASA

6:38 pm, 13 Березня, 2024

«Роскомос» заявив про те, що спільно з Китаєм планує побудувати на Місяці ядерний реактор до 2035 року. За планом він має забезпечити електроенергією майбутню місячну базу, яку також планують разом побудувати КНР і держава-терористка російська федерація. Про це пише Space.

Ще 3 роки тому «Роскосмос» і Китайське національне космічне управління (CNSA) оголосили про спільний намір побудувати на Місяці базу під назвою «Міжнародна наукова місячна станція».

Хоча спочатку заявлялося про те, що на цій базі зможуть працювати астронавти з різних країн, найімовірніше, астронавти NASA все ж не зможуть туди потрапити. Причина — непорозуміння між США і Китаєм, а також повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Термін реалізації китайсько-російського проекту окреслено на 2033−2035 роки.

Згідно з повідомленням «Роскомоса», будівництво ядерного реактора відбуватиметься без участі людини, і необхідні технологічні рішення для виконання цього завдання «майже готові». Ядерні реактори, ймовірно, будуть необхідні для підтримки діяльності майбутніх баз на Місяці, оскільки сонячні панелі не зможуть створювати достатньої кількості електроенергії. Наразі не зрозуміло, який розмір матиме майбутній ядерний реактор і чи не втрутяться обставини, які завадять будівництву.

Ні росія, ні Китай ще жодного разу не відправляли своїх астронавтів на Місяць, хоча останній вже давно заявляє про плани зробити це до кінця десятиліття. У рамках підготовки до цього польоту Китай проведе випробування нових величезних багаторазових космічних ракет.

Раніше ми інформували про те, що науковці Китайського Оборонного науково-технічного університету в Чанші створили професійний симулятор ведення віртуальних боїв у космосі. Новий симулятор моделює і прогнозує процес космічних битв і служить не тільки інструментом для планування тактичних операцій, але і для підвищення навичок у сфері космічних воєн. Донедавна проект вважався секретним.

Додамо — на початку березня стало відомо, що у російському модулі «Звезда» Міжнародної космічної станції відбувається втрата повітря. У «роскосмосі» проблему підтвердили і заявили, що це не становить загрози для екіпажу або роботи станції. Фахівці країни-терориста ведуть пошуки джерела витоку. Вони намагаються знайти і усунути проблему, враховуючи, що МКС вже понад 25 років потребує регулярного ремонту та обслуговування.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$62,564.18

2.41%

ETH

$2,938.28

1.76%

BNB

$589.38

0.27%

XRP

$0.51

3.23%

SOL

$147.33

6.21%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше