Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розкрито технічні характеристики бойового робота «Мангал», що знаходиться на озброєнні ЗСУ

6:02 pm, 15 Листопада, 2023

Конструктори «Інженерного корпусу» спроектували для українських військових наземний беспілотник «Мангал». Робот є вдосконаленою версією дрона «Сірко».

«Мангал» можна використовувати як мінера, розвідника або камікадзе. Окрім цього, він придатний для перевезення боєприпасів. Від дрона «Сірко» новий безпілотник відрізняється компактнішими габаритами.

Технічні характеристики:

  • Вантажність: 30 кг
  • Радіус дії: 2−4 км.
  • Дальність дії каналу відеозв'язку: 2 км.
  • Швидкість руху: 30 км.

Фахівці «Інженерного корпусу» рекомендують військовим використати наземні дрони в тандемі з квадрокоптерами або будь-ким іншими БПЛА з камерами. Такий підхід дозволяє контролювати роботу «Мангала» з повітря.

Розробка мультифункціонального дрона займає до місяця. Час на виготовлення одного безпілотника залежить від складу команди — 3−4 людини виготовляють один «Мангал» за два дні.

Максимальна швидкість дрона до 60 км/г, але є обмежувачі швидкості. Відстань дії модулів дрона мають показники в 10−30 км, але все залежить від місцевості, на практиці це до 5 км.

«Для цих дронів немає значення місцевість, повний привід і 2 кіловати достатньо щоб їхати будь-яким ґрунтом», — повідомляють в «Інженерному корпусі».

Раніше ми розповідали про український БПЛА «SIRKO», який був створений для здійснення розвідки на передовій. Над розробкою дрона харківські інженери працювали рік. За їх словами, це — перший серійний український розвідувальний дрон. «По характеристиках він перевищує і кращий, ніж „Мавік-3“, „Мавік-про“ і аналоги. І безумовно для України ця техніка, цей дрон необхідний, у кількості десятків тисяч», — розповів координатор проекту Юрій Калгушкін.

«SIRKO» здатен подолати відстань у 25 кілометрів та перебувати у небі півтори години. Усе, що бачить, БПЛА передає оператору в онлайн-режимі. Також він стійкий до засобів радіоелектронної боротьби.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$66,849.07

-0.08%

ETH

$3,115.36

1.02%

BNB

$577.31

-0.35%

XRP

$0.52

-0.48%

SOL

$171.94

2.20%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше