Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробники рф створили захисний костюм-невидимку для своїх військових, що змінить ведення війни

7:14 pm, 22 Січня, 2024

Росія розробляє «костюм-невидимку» для своїх військових, який буде захищати їх від українських тепловізорів на фронті. Ця розробка важить близько 350 грамів і може поміститися в кишеню, повідомили аналітики Інституту вивчення війни.

За інформацією розробника HiderX, костюм буде покритий невстановленим хімічним складом і «повністю створений за російською технологією». Тестування «костюма-невидимки» може бути завершено до кінця січня 2024 року.

Як повідомили 19 січня пропагандисти російського видання ТАСС, компанія HiderX створює «костюм-невидимку», який буде маскувати і захищати російських солдатів від українських тепловізорів.

За словами фахівців, розробка може змінити ситуацію на полі бою, оскільки вона дозволить російським військовим залишатися непомітними для українських тепловізорів, що може ускладнити їх виявлення та цілеспрямоване ураження. Однак, деталі щодо ефективності та надійності цього костюма залишаються невідомими. Його реальний вплив на військові дії буде зрозумілим лише після завершення тестувань та впровадження на фронті.

Зауважимо — українські фахівці розробили захисний плащ-невидимку для ЗСУ ще у жовні минулого року. Плащ блокує випромінювання тепла та робить бійців непомітними для ворога. Плащ має високу захищеність від дощу та мокрого снігу. Також він не горить і захищає від високих температур.

Технології маскування на полі бою розробляють і у Китаї. Як ми повідомляли раніше, китайські науковці створили революційну технологію, що маскує бойові ракети під пасажирські літаки. «Золота вуаль» здатна обдурити засоби протиповітряної оборони, змусивши їх думати, що ракета — це комерційний літак.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$61,692.09

-2.12%

ETH

$2,892.26

-2.34%

BNB

$568.91

-4.48%

XRP

$0.51

-0.51%

SOL

$142.20

-3.80%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше