Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Розробники розповіли про російський дрон зі штучним інтелектом, що може працювати без оператора

5:32 pm, 17 Квітня, 2024

Дрон-камікадзе російських окупантів «Овод-S» оснащений системою наведення «Площадь», яка нібито дає змогу автоматично знаходити та захоплювати цілі без участі оператора. Про це пише пропагандистське прокремлівське медіа «РИА Новости» з посиланням на конструктора, що працює на терористів, Андрія Іванова.

Всупереч словам російського ЗМІ про здатність БПЛА знищувати цілі «без участі людини», конструктор заявив, що БПЛА працює, як і інші дрони з машинним зором — захоплення цілі здійснюється оператором. Він каже, що бортова система самонаведення дрона використовує два види трекінгу: алгоритмічний, з використанням «технічного зору», і за допомогою нейромережі, яка розпізнає і впізнає об'єкти.

«Ефективність цього рішення зумовлена тим, що коли ми заходимо за межі радіовидимості, тобто за ліс, за гірку, за будову, там у нас закінчується зв’язок. Захопивши об'єкт, ціль свою, заздалегідь — під час обриву зв’язку пристрій продовжує супровід цілі і здійснює її ураження незалежно від того, статична це ціль чи динамічна», — розповідає конструктор безпілотника держави-терористки.

На відео можна побачити запуск дрона і прилади управління ним у вигляді джойстика та окулярів. Також можна бачити з внутрішньої камери захоплення цілі та імітацію заходу дрона на неї. Зовнішня камера демонструє маневри безпілотника в повітрі та його повернення. Як імітацію корисного навантаження, на дрон закріпили пляшку з водою.

Нагадаємо — українські військові виявили невідомий російський дрон на Куп’янському напрямку. Такий же апарат було помічено на іншому напрямку фронту.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$63,419.53

3.72%

ETH

$3,043.21

2.09%

BNB

$596.77

0.22%

XRP

$0.52

0.60%

SOL

$155.14

8.30%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше