Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Штучний інтелект DarkBERT почне виявляти кібер-злочинців

7:44 pm, 20 Травня, 2023

Експерти з кібербезпеки з Південної Кореї створили вкрай незвичну мовну модель DarkBERT. За їхніми словами, це найкращий інструмент для контролю найтемніших куточків інтернету, де і сьогодні панує анархія. Йдеться про так званий dark web — сегмент інтернету, який не індексується звичайними пошуковими системами і де все ще можна залишатися повністю анонімним. Для роботи в цьому «підпіллі інтернету» необхідний спеціальний софт.

За допомогою DarkBERT можна буде проводити індексацію тіньових ресурсів, які зараз не можуть індексувати пошукові системи. Нейромережа може відкрити нові можливості боротьби зі злочинністю в кіберсередовищі. Наразі злочинці без особливих проблем продають важкі наркотики, зброю та персональні дані, користуючись сайтами, які залишаються невидимими для звичайних пошукових систем і правоохоронних органів.

Вчені вже випробували новий ШІ в роботі. Вони підключили його до мережі Tor, яка використовується для доступу до dark web. Перші результати роботи свідчать про те, що DarkBERT набагато ефективніше справляється зі своїм завданням, ніж інші мовні моделі. У майбутньому з його допомогою можна буде «виявляти» неіндексовані сайти і перевіряти вміст форумів у dark web'і.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,133.35

0.97%

ETH

$3,123.13

1.24%

BNB

$602.01

-0.64%

XRP

$0.52

0.75%

SOL

$142.36

-0.74%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше