Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Технологічний стартап розробляє штучний інтелект, що розпізнаватиме людські емоції

5:43 pm, 31 Жовтня, 2023

Некомерційна організація LAION, яка стоїть за розробкою набору даних для навчання Stable Diffusion, представила ШІ-проект Open Empathic. Компанія зазначає, що бажає «створити доступну нейромережу з відкритим вихідним кодом, призначену для розпізнавання емоцій людини».

Представники LAION розповіли, що зараз у розробників є відкриті моделі для генерації тексту, зображень та іншого контенту, однак раніше поза увагою залишалися системи для розпізнавання емоцій. Організація вважає, що якщо найближчим часом не випустити вільну ШІ-модель, то нішу займуть корпорації, які монополізують права на інтелектуальну власність.

Наразі добровольці можуть зареєструватися у програмі збору даних для датасету. Надану інформацію використовуватимуть для навчання ШІ-моделей. Крім того, LAION випустила платформу для анотування роликів на YouTube. На майданчику зібрані відео як від фахівців організації, так і від звичайних користувачів.

Для кожного кліпу надається детальна анкета. У ній необхідно зазначити настрій людини у відео, її акцент та емоції, які викликає перегляд такого контенту. Разом з цим передбачені поля для оцінки якості ролика і наявності фонових шумів. Фахівці LAION планують зібрати 10 тисяч зразків протягом кількох місяців і збільшити базу до 1 млн наступного року.

Раніше ми розповідали про те, що YouTube розробляє штучний інтелект, який замінить відомих музичних виконавців.Наразі сервіс намагається отримати в музичних компаній права на навчання нейромережі на піснях зі своїх музичних каталогів. Жоден великий звукозаписувальний лейбл поки не дав згоди, однак інсайдери стверджують, що переговори між сторонами продовжуються.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$67,264.57

0.52%

ETH

$3,132.06

0.68%

BNB

$581.20

0.05%

XRP

$0.52

-0.21%

SOL

$174.36

0.76%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше