Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Українські розробники створили інноваційну систему РЕБ, що вважається однією з кращих у світі

6:08 pm, 19 Січня, 2024

Пріоритетним завданням для засобів радіоелектронної боротьби Сил оборони України є прикриття військовослужбовців, які ведуть безпосередні бойові дії. Про це заявив начальник Управління радіоелектронної боротьби Головного управління радіоелектронної та кібероборони Генштабу ЗСУ полковник Андрій Стариков в ефірі телемарафону.

Розповідаючи про роботу системи РЕБ «Покрова», він зазначив, що вона є однією з найпередовіших у світі. Українська система РЕБ здатна здійснювати вплив на наведення крилатих ракет і частково на «Шахеди». Установка вже працює в умовах бойових дій.

Також Стариков розповів про так звані «окопні РЕБи», які залучають до створення зони радіоперешкод, щоб протидіяти ворожим FPV-дронам.

«Один військовослужбовець має невеликий пристрій, який здійснює створення зони радіоперешкод у невеликому радіусі дії. Для того, щоб неможливо було здійснити ураження, знову ж таки, FPV-дронами», — пояснив Старіков.

Нагадаємо — нещодавно українські інженери представили нову систему радіоелектронної боротьби, яка ефективно протидіє російським БПЛА. Система отримала назву «Кульбаба» і вже довела свою ефективність на полі бою.

Також ми розповідали про новітню розробку тернопільських інженерів — роботизований комплекс Мураха. Апарат на дистанційному керуванні може долати відстань до 15 кілометрів і більше.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$66,996.43

1.30%

ETH

$3,116.54

1.59%

BNB

$575.03

-0.55%

XRP

$0.52

-0.27%

SOL

$174.03

3.71%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше