Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Вчені NASA продемонстрували першу у світі базу для життя на Місяці

5:57 pm, 29 Листопада, 2023

Компанія Thales Alenia Space оголосила про підписання контракту з Італійським космічним агентством (ASI) на розробку багатоцільового середовища проживання (MPH) — важливого компонента програми NASA «Артеміда» на Місяці. Вчені мають на меті встановити стійку довгострокову присутність людини на Місяці.

У рамках підписання угоди розробники продемонстрували зображення першої місячної бази. Згідно з планами науковців, на Місяці побудують циліндричну конструкцію із сонячними батареями. Вартість і терміни розгортання проекту не повідомляються, але модуль, швидше за все, не з’явиться на поверхні Місяця до 2030-х років.

З бази від Thales Alenia Space астронавти вирушатимуть у місії для проведення експериментальних наукових досліджень у місячному середовищі, розгортання і тестування нових технологій. Дослідники вважають, що це може закласти основу для запропонованого NASA місячного базового табору, який передбачає створення на поверхні Місяця фундаментальних житлових приміщень, здатних вмістити до чотирьох астронавтів одночасно.

«Проект зі створення базового багатофункціонального середовища існування на Місяці є невеликим, але важливим кроком, який наближає нас до реалізації місячних баз, які колись уявлялися лише в науковій фантастиці. Це буде крихітний місячний форпост, але ми повинні з чогось почати», — підсумували науковці.

Нагадаємо — у квітні цього року у мережі з’явились перші зображення китайської бази на Місяці. Як заявив тоді дослідник Хуачжунського університету науки і технологій Дін Ліюнь, будівництво постійної бази на Місяці має важливе значення не лише для всього людства у плані подальшого освоєння космосу, а й для стратегічних потреб Китаю як космічної країни.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$67,324.82

1.40%

ETH

$3,138.08

3.31%

BNB

$580.13

0.24%

XRP

$0.52

0.54%

SOL

$175.68

4.12%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше