Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Вчені NASA протестують революційну систему навігації на Місяці

6:46 pm, 9 Лютого, 2024

Новий експеримент, який може змінити способи навігації космічних апаратів і астронавтів на Місяці та за його межами, розпочнеться в середині лютого. Як повідомили спеціалісти NASA, це відбудеться у рамках другої комерційної програми NASA з доставки місячного вантажу (CLPS) на борту місячного корабля Nova-C компанії Intuitive Machines.

Lunar Node-1 (LN-1) — це радіомаяк, який може надавати посадковим апаратам, місяцеходам і людям точну інформацію про місцеперебування та орієнтацію. LN-1 також може допомогти в орбітальних маневрах і наведенні на посадку, діючи як маяк, що сигналізує про положення апарату відносно інших об'єктів на Місяці або в космосі.

«LN-1 є ключовим компонентом більшої місячної навігаційної інфраструктури, яка дозволить більш ефективно і точно досліджувати Місяць», — сказав Еван Анзалоне, головний дослідник LN-1 і інженер навігаційних систем в NASA Marshall. «Замість того, щоб покладатися на земні служби, які мають затримки і обмеження, LN-1 запропонує локалізовану і своєчасну навігаційну підтримку місячним апаратам і екіпажам».

LN-1 працює з мережею супутників на місячній орбіті, які розробляються в рамках проекту NASA «Місячні комунікаційні ретранслятори та навігаційні системи». Разом вони використовуватимуть стандарти, визначені LunaNet, для забезпечення сумісності навігаційних сигналів від наземних і орбітальних джерел.

Нагадаємо — NASA планує побудувати на Місяці базу, де два місяці поспіль зможуть перебувати астронавти. А зараз в агенції з’явилися плани розмістити на зворотному боці супутника Землі величезний телескоп із високою роздільною здатністю.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$61,017.19

-1.97%

ETH

$2,972.64

-0.47%

BNB

$595.09

1.92%

XRP

$0.51

-1.38%

SOL

$142.26

-2.04%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше