Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Всього за дві хакерські атаки Північна Корея викрала у Південної понад $ 700 млн у криптовалюті

11:33 am, 20 Липня, 2023

За 2022 рік кіберзловмисники з Північної Кореї змогли обікрасти криптовалютний ринок Південної Кореї на $ 700 млн. Про це повідомляє видання Yonhap із посиланням на південнокорейську розвідку.

За даними розвідувального управління, КНДР викрала $ 700 млн, здійснивши всього два експлойти. Про які саме інциденти йдеться — наразі інформація відсутня. Водночас у Південній Кореї вважають, що північнокорейський уряд поки не зміг перевести у готівку вкрадену криптовалюту. У відомстві вважають, що Північна Корея і надалі намагатиметься красти цифрові активи. Повідомляють, що криптовалюта, яку отримують від зломів, становить близько 30% від усіх валютних доходів КНДР.

У квітні Рада безпеки ООН підрахувала, що за весь 2022 рік Північна Корея вкрала рекордну суму у криптовалюті - більше ніж $ 1 млрд. Вважається, що у 2021 році Пхеньян вкрав цифрові активи приблизно на $ 630 млн.

Рекордні крадіжки віртуальних монет дали змогу Північній Кореї прискорити розвиток програми балістичних ракет. Так у 2022 році здійснено щонайменше сімдесят пусків, включно з вісьмома міжконтинентальними балістичними ракетами, які становили загрозу, зокрема, для Японії. Ядерна програма країни набирає обертів — фіксується величезна кількість збагаченого урану та інших матеріалів для ядерних боєголовок на військовій базі у Йонбьоні та на полігоні в Пунгері. Також в ООН вважають, що під управлінням північнокорейської розвідки перебувають щонайменше три найвідоміші хакерські угруповання КНДР — Kimsuky, Lazarus Group і Andariel.

Згідно з підрахунками Chainalysis, за минулий рік північнокорейські зловмисники вкрали близько $ 1,7 млрд у криптовалюті. Для порівняння, у 2020 році виторг Північної Кореї від експорту сировини становив лише $ 142 млн. Найчастіше північнокорейські злочинці відмивали криптовалюту за допомогою децентралізованих бірж і міксерів. Нагадаємо, що від кіберзловмисників КНДР також страждали криптобіржі Японії та Ізраїлю.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$62,752.40

5.01%

ETH

$3,109.62

3.15%

BNB

$584.92

3.40%

XRP

$0.53

1.53%

SOL

$144.31

2.56%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше