Підписуйтеся на наш телеграм канал!

ЄС створить новий орган для регулювання криптовалют

11:25 am, 16 Серпня, 2022

Європейський Союз планує створити «Орган для боротьби з відмиванням грошей», який відповідатиме за регулювання індустрії криптовалют. У липні минулого року Європейська комісія опублікувала пропозицію щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (AMLD6), відомої як Шоста директива. А минулого місяця Європейська рада оприлюднила свою версію.

Створення загальноєвропейського регулятора з боротьби з відмиванням грошей є ключовим компонентом нового законодавства. Очевидно, AMLD6 буде доручено контролювати постачальників крипто-послуг. Очікується, що регулятор обмежить потенціал юрисдикційного арбітражу всередині Єврозони.

«Наглядовий орган на рівні ЄС уповноважений здійснювати прямий нагляд за певними фінансовими установами, а також непрямий нагляд (координацію) тих установ, які поки не підпадають під директиву. Також він виконуватиме роль координатора для нагляду за нефінансовими секторами галузі», — йдеться у брифінгу відомства.

Для ЄС новостворена організація ознаменує значні зміни. Директиви про боротьбу з відмиванням коштів від 2015 та 2018 років, зокрема четверта та п’ята, встановлюють вимоги до країн-членів щодо збору та надання конкретних даних, у тому числі щодо бенефіціарної власності корпорацій. Тривалість реалізації Шостої директиви залежатиме від переговорів між Європейським парламентом та Єврокомісією.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$62,755.16

-1.54%

ETH

$3,170.43

-4.44%

BNB

$589.79

-2.42%

XRP

$0.52

-0.69%

SOL

$134.38

-5.73%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше