Підписуйтеся на наш телеграм канал!

Японські розробники конструюють робота, що будуватиме космічні бази на Місяці

5:15 pm, 6 Грудня, 2023

Японський стартап GITAI розробив маневрового робота, який, ймовірно, долучиться до розробки інфраструктури на Місяці, ініційованого Агентством перспективних оборонних дослідницьких проектів (DARPA) Міністерства оборони США.

DARPA оголосило про 10-річне дослідження місячної архітектури (LunA-10) у серпні цього року. Мета дослідження — об'єднати розрізнені зусилля наукової спільноти для створення передової технологічної інфраструктури, що підтримуватиме майбутню діяльність у космосі та на поверхні земного супутника.

Модульна конструкція роботів GITAI дає змогу легко інтегрувати їх в інші технології, відповідаючи баченню DARPA про взаємопов'язану технологічну інфраструктуру для дослідження космосу і Місяця. Як заявив директор стратегічного технологічного офісу DARPA доктор Філ Рут, GITAI була обрана для участі у дослідженні LunA-10.

*відео — GITAI_Hiring in the US

GITAI вже випробувала цю технологію на Міжнародній космічній станції за допомогою робота «S1», який успішно виконував маніпуляції з натискання кнопок і перемикачів, а також складав тестові компоненти, що імітують сонячні панелі або антени. Другий робот, «S2», буде запущений на МКС на початку 2024 року. Мета — демонстрація можливостей обслуговування потреб астронавтів поза космічною станцією.

«Ми відчуваємо себе одночасно смиренними й схвильованими від того, що були обрані», — розповів засновник і генеральний директор GITAI Шо Наканосе. Топменеджер техностартапу бачить місію компанії не лише у робототехніці, а й у «формуванні нової ери місячної інфраструктури».

Згідно із заявою DARPA, вибір для участі в дослідженні дає GITAI право на фінансування до $ 1 мільйона. Загалом же компанії, обрані для LunA-10, будуть зобов’язані доповісти про свої досягнення на зустрічі LSIC у квітні 2024 року.

Нагадаємо — нещодавно у NASA продемонстрували першу у світі базу для життя на Місяці. гЗідно з планами науковців, на Місяці побудують циліндричну конструкцію із сонячними батареями. Вартість і терміни розгортання проекту не повідомляються, але модуль, швидше за все, не з’явиться на поверхні Місяця до завершення 2030-х років.

Підписуйтеся на наш телеграм канал!

BTC

$64,128.16

3.11%

ETH

$3,143.52

2.15%

BNB

$591.80

1.60%

XRP

$0.54

0.89%

SOL

$147.53

2.76%

Всі курси
Підписуйтеся на наш
телеграм канал!
Свіжі новини та огляди
ринків криптовалют останньої
доби прямо у вашому мессенджері. Чекаємо на вас!
ПЕРЕЙТИ
Показати більше